Blandat Bandat

Wivex

 

På bilden ovan känner vi igen det gamla danspalatset. Efter många år som Bingohall, blev lokalen affären Affären och nu finns där en sk damsalong.

Barbro Lill-Babs Svensson (1938-2018) debuterade i ett större sammanhang här, i Wivex och Clas Clasons lokaler.

Du kan lyssna på SMR:s strömmande innehåll om du klickar på Webbradio i meny ovan!

Lasse loppisfyndar i London

Lasse Svantesson har lirat och gjort musik   57 år. Det började på olika fester i barndomens Torpshammar. Scenerna blev både nationella och internationella genom åren och nu har han tillsammans med Jonny Cutz  varit i London och spelat in egna låtar (som ni kan höra i SMR:s sändningar) i den legendariska studion Abbey Road. Intervjun som du kan lyssna till här, spelades in i december 2017, Den har legat på lager sedan dess, i väntan på att Abbey Road-inspelningarna skulle ges ut. Så – nu är det dags! Lasse har också gjort ett axplock ur den repertoar han spelat i olika grupper och sammanhang genom åren. Där saknas dock de år han ingick i SVT-programmet Café Sundsvalls orkester. Under tiden du lyssnar på intervjun, skall du förstås läsa låtlistan och söka upp titlarna på en streamingtjänst för att lyssna och du får en kick av nostalgi och populärmusikhistoria. Här nedan finns titelspåret från det kommande albumet Getting Older upplagt för lyssning.

(Ovan t hö Jonny Cutz m Abbey Road Studio-crew och nedan en ”Måste-Ta-Bild” med Cutzarna.)

Vju m Janeric Sundquist

Låtlista t Lasse Svantesson vju

Jonny Cutz – Getting Older (Titelspår på kommande utgivning.)

 

Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink – Kropppen runt din själ

 

Musiker man minns skulle vi kunna kalla en serie Tony Meehan och Jet Harris 2och stapla några intryck här i fri form och direkt ur SMR:s olika programledares mun. Här är ett som Janeric Sundquist ger oss om Jet Harris och Tony Meehan, båda originalmedlemmar i the Shadows, från starten 1958. 1962 slutade de och bildade en duo. Klicka härnedan och lyssna!

Janeric Sundquist berättar:

Jet Harris och Tony Meehan lirar Diaomnds:

Jet Harris och Tony Meehan lirar Scarlett O´Hara:

 

Margaretha WiklundFör snart 50 år sedan flyttade Malin Hörnfeldt-radion 5Bergström – som då bar namnet Margaretha Wiklund – från Sundsvall. I en telefonintervju i sändningen den 19 dec 2014, kunde man få, vad som kan beskrivas som essensen ur hennes liv, livfullt berättat av henne själv. Här kan du höra hela inslaget.

 

 

20150830_192618-2

Arne Lidèns Kvintett – Squatty Roo:

De som spelar: Arne Lidén, Roland Bolander, Lennart Andersson,  John Erik Westin och Kurt Bertrandsson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Följ SMR i Sociala Medier!